TRABZON / ORTAHİSAR - Ortahisar Bilim ve Sanat Merkezi

May

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Suzan TOPAL ve Azerbaycan'dan Saida DÜNYAMALİYEVA'nın yaptığı "Haydi Dönüştürelim" eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz her ay farklı çalışmalar yapıyorlar.Yine okulumuz öğretmenlerinden Musa Kazım AKKAYA'nın da katkıları ile  daha önce logo ve afis tasarımı yapan oğrencilerimiz geri dönüşüm kutulari hazırlayarak geri dönüşüm çalısmalarına ilk adımlarını attılar.

May

Minik Eller İlk Kitabına Katılıyor: Yazar Söyleşisi Öğrencilere İlham Verdi.

Mrt

Aplus Türkiye 2. Zeka Oyunları Yarışmasında Türkiye Finalindeyiz...

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer BAŞKAYA kurumumuzda düzenlenen Söyleşiye katıldı.

Mrt

Atölye çalışmalarıyla, velilerimizle çocukların eğitimine daha etkin katılım sağlama imkanı elde ettik.

Mrt

Ortahisar Bilim ve Sanat Merkezi, "Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" kapsamında Erzurum ilinde yapılan Bölge Finallerinde Bölge 2.si olarak ilimizi başarıyla temsil etmiştir.

Şbt

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106.yıl dönümü nedeniyle "Trabzon" temasıyla düzenlenen Resim Yarışmasında Trabzon 1.si olan öğrencimiz Gülse Irmak YANIK ödülünü Sayın Valimiz Aziz YILDIRIM'dan aldı.

Şbt

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Adım Zeka,İşim Oyun" Projesi kapsamında Ortahisar ilçesinde öğrenim gören öğrenciler arasında Şubat ayı Kağıt Kalem Oyunları düzenlendi.

Şbt

Atölye çalışmalarıyla, aile eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimlerimiz sayesinde ebeveynimizi daha iyi bir iletişim ve etkileşim seviyesine taşımayı önemsiyoruz.

Şbt

Bilişim Öğretmenimiz Fatih GÜNGÖR'ün danışmanlığını yaptığı 2204 A projesi olan FEROKAP (Akıllı FEROKAP Tuzağı) Erzurum Bölge Finallerinde sergilenme hakkı kazanmıştır. Emek veren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Fatih GÜNGÖR'ü tebrik ederiz.

Şbt

İspanya Granada şehrinden Erasmus+ projesi kapsamında ilimize gelen Centro de Educasión Permanante "Los Montes" eğitmen ve öğrencilerini kurumumuzda ağırladık.

Şbt

Ebeveyn Becerilerini arttırma odaklı veli eğitim seminerlerimize devam ediyoruz.

Şbt

2022 yılında Bilsemden mezun olan ve halen İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren SAĞUER'i misafir ettik. Rehber Öğretmenimiz Alparslan OKUMUŞ'un organize ve moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, öğrencilerimiz Yaren SAĞUER'e Bilsemin kendisine kattıkları, yaşadığı deneyimler ve diğer tecrübeleri hakkında sorular yönelttiler. Kurum müdürümüz Abdulkadir BEKTAŞ'ın kurum adına takdim ettiği hediye ve belge ile söyleşi sona ermiştir.

Katkılarından dolayı Yaren SAĞUER'e teşekkür ederiz.

Ara

Türkiye, İtalya ,Polonya ve Makedonya'dan on dört okul ortaklığı ile eTwinning portalında yürütülmesi planlanan Coding Activity Projesi için çalışmalarımıza öğretmen tanışma toplantısı ile başladık.

Ara

İklim değişikliğinin etkileri kavranırken, sürdürülebilirlik bilinci kazandırmak hedefi kapsamında, kurumumuz Destek Sınıfı öğretmenimiz Sinan ÖZER ve öğrencileri "Çevre Dostları Dünyayı Kurtarıyor"  Projesi ile örnek uygulamalar gerçekleştirilmektedir.